Annie
Tony Neef en Jenny Arean gaan beiden een rol vertolken in de musical Annie van Albert Verlinde Entertainment.

Tony Neef neemt de rol van Daddy Warbucks op zich. Jenny Arean gaat de rol van Miss Hannigan vertolken. Eerder werd bekend dat Gerrie van der Klei ook gecast is voor deze rol, dus zij zullen elkaar gaan afwisselen tijdens de tour.

Jenny over de rol:

"Ik ga voor het eerst in mijn carrière een echt takkenwijf spelen. Nog het meest in de buurt van dit over the top-karakter van kinderen en dieren hatende directrice komen de vrouwen die ik weleens speelde in de sketches met Dimitri Frenkel Frank. Ik kan me helemaal laten gaan. Ze is ook nog drankzuchtig. Verrukkelijk voor toneel!"

"Ik ga ook voor het eerst in mijn carrière spelen met jonge kinderen. Ik maak op mijn leeftijd kennis met allemaal nieuwe dingen in het vak." Lachend: "Ik voel me nu al helemaal boosaardig."

"Miss Hannigan is zo heerlijk om te spelen. Een dronken vrouw die een hekel heeft aan kinderen." Voor Jenny is het een hele andere rol dan haar personage in ‘het Schaap’, maar dus niet minder leuk. "Ik heb het ook eigenlijk wel voor mijn kleindochter gedaan", geeft Jenny toe. Haar kleindochter is helemaal gek van Annie en heeft de film al ontzettend vaak gezien. "Ze is hartstikke trots dat oma nu te zien is deze voorstelling en bij de try-outs zit ze zeker in de zaal."

Dat Jenny haar rol moet delen met Gerrie van der Klei vindt ze geen enkel probleem. "Je wordt toch ouder en dan heb je niet zoveel zin om van hot naar her te reizen. Zelf hou ik ook erg veel van theater en als ik alle dagen in Annie zit heb ik geen vrije tijd meer. Dat vind ik toch wel erg belangrijk, dus dit is een goede oplossing."

Tony heeft al in vele musicals gestaan, waaronder Titanic, Miss Saigon en Crazy Shopping The Musical. Jenny was in het theater naast haar soloprogramma’s ook te zien in musicals als Chicago, Foxtrot en De Jantjes. In het theaterseizoen 2011/2012 waren Tony en Jenny samen te zien in het liedjesprogramma Vroeger of Later.

Verhaal

De musical gaat over een meisje genaamd Annie. Zij brengt haar dagen door in een weeshuis onder het zware regime van directrice Miss Hannigan in de hoop ooit weer haar ouders terug te zien. Bij toeval wordt Annie uitgenodigd een paar dagen door te brengen bij miljonair Daddy Warbucks. Het wordt een bezoek dat haar leven voorgoed zal veranderen.

Albert Verlinde maakte in november 2011 bekend dat hij in seizoen 2012/2013 de musical Annie terugbrengt in de theaters. De première vindt plaats op 25 november 2012 in Den Bosch.

De cast

Daddy Warbucks - Tony Neef
Miss Hannigan - Jenny Arean en Gerrie van der Klei
Grace - Maike Boerdam
Roosevelt / us Daddy Warbucks - Raymond Kurvers
Rooster - Joey Schalker
Lily - Cindy Bell

Miss Greer / us Grace - Dorien Rozendaal
Burt Healey / Drake / us Rooster - Diederik Rep
Harold Ickes / us Roosevelt - Nick Fleuren
Boylan sister/ secr. Roosevelt / us Lily - Natasha Willems
Bundles / Louis Howe - Henk van den Bos
Hotdogverkoper - Pieter de Groot
Ster in spé - Fenna Ramos
Pepper - Lisa Scheffer
Boylan sister - Charlotte de Graaf
Boylan sister - Sylvia Boone
Fred Mc. Cracken - Sander de Graaf
Bediende - Bjorn Nabbe

Website

www.anniedemusical.nl

Speellijst

Bekijk de speellijst op: www.anniedemusical.nl

Recensies

Recensie 1: Vol Bosch theater juicht Annie & komische Jenny Arean toe

Zondagmiddag -25 november 2012- beleefde Den Bosch [TheateradParade] de première van de musical Annie, een productie van Albert Verlinde Entertainment. De zaal zat vol met -deze middag -relatief veel jeugd, die op de populaire musical waren afgekomen. Het verhaal over een een elfjarig weeskind Annie [Mirre Licht], dat door een New Yorkse miljardair in huis wordt opgenomen, maar die op zoek is naar haar ouders, moet met haar rol, waarin veel liedjes ['Morgen, ja Morgen komt er een nieuwe dag'] voorkomen- jongeren erg aanspreken.

Daar tussendoor fladdert Miss Hannigan, een nogal beschonken weeshuismoeder die het publiek mt al haar mimieken en gekke fratsen meetrekt in haar komische rol.

Niet alleen Annie stal de emoties en het enthousiasme van het publiek, uiteraard ook de 70-jarige Jenny Arean kreeg, met name bij de ouderen, vaak de handjes op elkaar. Tony Neef vertolkte de rol van de rijke fabrikant Oliver Warbucks. De acteur die vaak een rol heeft in animatiefilm en een rijk muzikaal verleden heeft, mag zich ook rijk voelen met een stem die staat als een huis.

Albert Verlinde Entertainment bracht weer veel jong talent in huis, dat zich soepel en relaxed -swingend -op een groot podium bewoog. Soms is die jeugd nog zo jong dat er nog alle tijd rest om de scherpe stemmetjes wat bij te polijsten.

Uit: www.bastionoranje.nl, 25 november 2012