‘t Schaep in Mokum
De eerste uitzending van ‘t Schaep in Mokum wordt een maand later uitgezonden. De nostalgische tv-serie omlijst met zang en dans start in tegenstelling tot wat in de programmaboekjes vermeld staat - namelijk 3 december - op 7 januari op Nederland. “Als we in december beginnen met uitzenden dan wordt de serie onderbroken door de oudejaarsprogrammering op 31 december. We willen dat de afleveringen van ‘t Schaep op acht achtereenvolgende maandagen uitgezonden worden en niet dat ze worden onderbroken. Dat is zonde”, laat een woordvoerder van de KRO weten. “Als we in januari starten, weten we zeker dat de serie niet wordt onderbroken.”

De opnames van ‘t Schaep in Mokum zijn inmiddels afgerond. De serie over een groep vrienden is weer terug in Amsterdam. Vorig seizoen reisden de Amsterdammers nog Lucas (gespeeld door Marc-Marie Huijbregts) achterna die in Spanje een bar was begonnen. De enige die in Spanje is gebleven is Opoe Withof (Carry Tefsen), zij overleed er. Gelukkig voor de fans keert ze wel terug. In ieder geval: Lucas denkt dat hij haar ziet lopen.

‘t Schaep in Mokum is deel vier in de rij. Eerder werden ‘t Schaep met de 5 Pooten, ‘t Vrije Schaep en ‘t Spaanse Schaep uitgezonden.