Gewoon vrienden
In maart 2018 was de film "Gewoon vrienden" te zien op de televisie, een film die die vertelt over twee jongens van begin twintig die verliefd op elkaar worden. Arean speelt de Amsterdamse oma van een van de twee geliefden.

De andere hoofdrollen in Gewoon vrienden worden gespeeld door de jonge acteurs Majid Mardo en Josha Stradowski. „Ik vond het een leuke rol en leuke makers”, vertelt Jenny. „Als mensen mij bellen en vragen of ik mee wil doen in een film, dan lees ik het script, praat ik met de schrijver en regisseur. En als er een klik is en ik heb zin en tijd, dan zeg ik ja. Ik heb film en televisie echter altijd gezien als ’erbij’; theater is waar ik uiteindelijk voor geleefd heb en nog steeds voor besta.”

Arean vond Gewoon vrienden een ’heel sympathiek verhaal, over twee jongens die verliefd op elkaar worden’. „En ik vond de oma-rol erg leuk. De schrijver had zijn eigen oma voor ogen, die ook uit Amsterdam komt maar naar Almere is verhuisd.” Zelf woont de zangeres nog steeds in de Jordaan. „Maar daar komen nog zat mensen die verhuisd zijn elke zaterdag toch nog steeds naar hun oude slager om vlees te halen. Die mentaliteit ken ik, die mensen ken ik. Het was geen rol die mij heel veel moeite kostte.”