Gedeelde Smart

Het verhaal

Het verhaal wil dat Kaandorp Arean benaderde. "Ik ben al sinds jaar en dag fan, ik vind Jenny gewoon een wereldzangeres. Als zij zingt, hangt iedereen aan haar lippen", zei ze in een interview.

En die bewondering is wederzijds. Jenny Arean (op het moment van optreden 80): "Wat ik mooi aan Brigitte vind, is dat het bij haar nooit routine is. Het blijft altijd fris, al vertelt ze een grap honderd keer of zingt ze voor de duizendste keer Ik heb een heel zwaar leven."

Ze draaiden samen een gevarieerd programma in elkaar; het ene lied erin, een ander weer eruit, geput uit een bijna eindeloos oeuvre. Nu staat het als een huis, ook dankzij de steun van het begeleidende orkest. En tussendoor vertellen de comediennes verhalen over hun leven, hun carrieres, ouder worden. "Ik heb haar met deze tournee gered van mompelen tegen de deurpost", zegt Kaandorp. Veel mooier wordt het niet.

Waddenzeetournee

Met klipper de ‘Gulden Belofte’, een tweemaster uit Monnickendam, startten ze op 8 juli 2022 in Den Helder en zeilden ze in tien dagen van Texel naar Schiermonnikoog, om via Dokkum weer huiswaarts te keren. Op alle eilanden speelden zij de voorstelling ‘Gedeelde Smart’

Credits

Regie: Wimie Wilhelm
Muzikale leiding en piano: Bernd van den Bos
Contrabas: Timothy Brandsen
Accordeon: Gert Wantenaar
Percussie: Eddy Koopman
Saxofoon: Louis Gerrits