Liever geen oorlog

"Liever geen oorlog" was een eenmalige voorstelling op 4 mei 2011 in Carré die speciaal is ontwikkeld en bedacht ter gelegenheid van "Theater Na De Dam".

Jenny Arean, Lucretia van der Vloot en Remko Vrijdag maakten samen met schrijver George Groot en regisseur Ruut Weissman midden jaren ‘90 de succesvolle muziektheatervoorstelling "Tip Top", over Joods amusement voor en tijdens de oorlog. De oorspronkelijke cast ontmoet elkaar zestien jaar later met het voornemen "Tip Top" nieuw leven in te blazen, maar die nieuwe voorstelling komt er niet: het publiek heeft – na Soldaat van Oranje de musical – eigenlijk even liever geen oorlog.

In "Liever geen oorlog" gaat de cast van toen te rade bij de jonge theatermakers van nu. Zeggen de gruwelijke gebeurtenissen van 70 jaar geleden ons nog iets vandaag de dag? Of zijn we de oorlog vergeten? En zou dat dan onaanvaardbaar zijn of een zegen?

Deze voorstelling was onderdeel van "Theater Na de Dam". Daarbij komen op 4 mei 2011, na de Nationale Dodenherdenking op de Dam, publiek en theatermakers in veertien Amsterdamse theaters samen om nog verder invulling te geven aan de herdenking van die zo onvoorstelbare en bepalende periode uit de recente geschiedenis.

Flyer