Jenny en Marijn

Het verhaal

Samen met collega Marijn Brouwers staat Jenny in het theaterseizoen 2016-2017 in het theater. De voorstelling bestaat voor een deel uit oud materiaal uit de 55 jaar dat Arean nu op het podium staat, zoals de klassiekers Beloof het me, Joodse vrouw en Amsterdams Parfum. Daarnaast schreef Marijn Brouwers voor haar en hemzelf een groot aantal nieuwe nummers. De voorstelling ging op 16 mei 2016 in première in De Kleine Komedie in Amsterdam en is tot en met maart 2017 te zien. De regie is in handen van Ruut Weissman.

Het tweetal kent elkaar van de musical Foxtrot waarin zij vijftien jaar geleden samen speelden. Al zongen ze toen letterlijk vijf regels samen, het smaakte naar meer. Marijn heeft de stoute schoenen aangetrokken en Jenny benaderd om samen op te treden. Na even nagedacht te hebben heeft Jenny ja gezegd, al zegt ze daarbij dat ze het doodeng vond.

Jenny: “Ik kreeg wel aanbiedingen, maar die bevielen me niet voldoende. Marijn ken ik van zijn theatrale odes aan Frans Halsema en Charles Aznavour. Toen hij contact opnam, dacht ik: dat wil ik wél doen. Wat je goed kunt, moet je blijven doen. Mijn stem is puik in orde en mijn enthousiasme heeft niets te lijden, dus kom maar op met die oude én nieuwe nummers.”

“Het soort theaterprogramma’s dat Jenny maakte, lijkt langzaam uit te sterven. Ik vind het belangrijk dat het genre ‘Cabaret via de muziek’ behouden blijft voor een jongere generatie” aldus Marijn Brouwers.

De liedjes uit de theatershow zijn ook op cd verschenen.

Fotografie: Bob Bronshoff

Programma

Credits

Onbekend

Premièredatum

16 mei 2016, Kleine Komedie in Amsterdam

Recensies

Kijk voor recensies op www.theaterkrant.nl