Gewoon opnieuw

Het verhaal/Achtergrond

Op maandag 19 september 2022 werd in de Kleine Komedie in Amsterdam het boek "Gewoon opnieuw" met liedteksten van Jurrian van Dongen gepresenteerd. De presentatie was in handen van Brigitte Kaandorp.

De avond werd een heuse hommage-avond aan de tweevoudig winnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs; in 1997 met ‘Halleluja, Amen’ en in 2019 opnieuw, toen met ‘Gewoon Opnieuw’ gezongen door Alex Klaasen. Met ‘Give me some skin’ geschreven voor Het Klokhuis won hij vorig jaar de Willem Wilminkprijs.

Foto Hommage: Anne van Zantwijk

Gedurende de avond zong Jenny Arean de liedjes "Halleluja, Amen" en "De mooie dingen". Aan het eind van de avond kregen Jenny en George Groot het eerste exemplaar van het boek uitgereikt en vertelde Jurrian dat hij door de show "Neem je een apie voor me mee" wist dat hij in de theaterwereld hoorde. Andere artiesten die optraden waren onder andere Alex Klaasen, Maarten Heijmans en Paul de Leeuw.

Deze indrukwekkende line-up zegt veel over de status die Van Dongen geniet binnen de theaterwereld. Hij vertelt dat hij onbekend maar wel bemind te verkiezen boven het tegenovergestelde. „Nu kennen veel mensen mijn nummers. Dat vind ik toch prettiger, dan heeft het allemaal meer zin.”

Datum

19 september 2022