Tango Dorado & Jenny Arean & José Rivero

In het seizoen 2008/2009 trad Jenny Arean op met Tango Dorado. Tango Dorado (Gouden Tango) is een septet met 2 violen, 2 bandoneon's, piano, bas en elektrische gitaar. Tot 2003 bestond dit ensemble als het kwintet Locura Tanguera. Het ensemble staat onder leiding van Christiaan van Hemert, die tevens het ensemble oprichtte. Het zevenkoppige Tango Dorado behoort tot de grootste tango-ensembles van Europa en beheerst vrijwel alle stijlen.

Op de meest recente cd ‘New Grounds’ en de gelijknamige theatertournee tast het ensemble de grenzen van het genre af. Er worden cross-overs gespeeld met jazz, klassiek en filmmuziek en het geheel wordt doorspekt met onverwachte klanken. Bovendien nodigde Tango Dorado twee verrassende gasten uit: Jenny Arean en José Rivero. De diepe, krachtige stem van Arean blijkt wondermooi te combineren met de warme klanken van de tango en het feest wordt compleet door vocalist José Rivero, met enkele ontroerende tango cancions.

De musici (Christiaan van Hemert, Jacqueline Edeling, Alexandre Mota Kanji, Derk Lottman, Margreet Markerink, Eelco van de Meeberg, Maaike Wierda) zijn sinds 2003 bij elkaar als septet. Christiaan van Hemert heeft in het verleden al vaker samengewerkt met Jenny, hij was één van de musici uit de voorstelling "Solo". In oktober 2006 heeft Jenny al een keer opgetreden met Tango Dorado in Zeist.

Tango Dorado werkte ook al samen met verschillende andere gerenommeerde artiesten zoals: Sandra Rumolino, José Rivero, Ricardo Prada en Stochelo Rosenberg.

Premièredatum

Onbekend

Recensies:

Recensie 1. Tango dorado komt eraan

Subliem Tango Septet met Jenny Arean en José Rivero

Gezien op 10 februari in de Goudse Schouwburg

Nee, beste streekbladlezers, dit is geen overdreven marketingverhaal, maar een recht-uit-het-hart-mening van een muziekliefhebber. Zelfs alle woorden van dit stukje kunnen niet beschrijven wat voor een passionele en muziekhartverwarmende avond u beleeft tijdens het theaterconcert van Tango Dorado en zijn illustere gasten.

De inwoners van Gouda en omgeving staan volgens onderzoek en ervaring niet bekend als snelle warmlopers. Maar al na het eerste nummer van het door bandoneonspeler Christiaan van Hemert geleide Tango dorado was de hele zaal 'om'. Het publiek toonde met een klaterend applaus zijn enthousiasme voor de schitterende klanken van zijn ensemble. Veel open doekjes ook voor José Rivero, die als een jongere Argentijse Tom Jones vooral de harten raakte van het vrouwelijk deel van de theaterbezoekers. En het moet gezegd, rivero weet hoe je de tango moet brengen. Met zijn mooie, krachtige stem en een performance die de harten sneller deed kloppen, bracht hij de volle warmte van de Argentijnse tango over op zijn toehoorders! Hetzelfde effect had het optreden van Jenny Arean; klein van stuk, maar groots van stem. Een sterke en diepe stem, die uitstekend bleek te passen bij de fraaie klankkleur van Tango Dorado. Arean was weergaloos en ontroerend tegelijk in het vertolking van Amsterdams Parfum, Robert Longs Dit lied is duizend eeuwen oud evenals liedjes van Charles Aznavour en Jan Boerstoel. Al deze composities uit Jenny's omvangrijke repertoire waren door Christiaan van Hemert speciaal voor haar gearrangeerd. En gezien de reactie van het Goudse publiek met heel veel succes.

Na de pauze stuwden Tango dorado, Jenny en José de zaaltemperatuur tot nog grotere hoogte. Ook dit deel van het concert was magnifiek. Prachtige stukken Astor Piazolla, cross-overs met jazz, klassieke en filmmuziek, heerlijke songs van Arean en onvervalste Argentijnse tango-liederen van Rivero brachten de theaterbezoekers bijna op de stoelen en zorgden voor een drievoudige toegift.

Tango Dorado: Paradijselijk genieten!

Uit: http://www.deweekkrant.nl, 19 februari 2009
Door John Timmerman

Video

Overig