Heksje Lily

Een van de meest magische, sprookjesachtige en grappige live action familiefilms die in de zomer van 2009 in de bioscoop te zien was. Gebaseerd op de razend populaire gelijknamige kinderboeken.

Het verhaal

O een dag duikt in de kamer van de tienjarige Lilly zomaar, samen met het kleine onhandige draakje Hector, een magisch boek op. Surulunda, een geheime heks uit de magische wereld, heeft Lilly uitgekozen om haar opvolger te worden en het draakje Hector zal alles aan Lilly uitleggen.

Credits

De film is op een fantastische wijze voorzien van Nederlandse stemmen.

Ruben van der Meer (Shouf shouf habibi!, Flirt, Het Schnitzelparadijs, Alles is Liefde) is het draakje Hektor. Cees Geel (Oesters van Nam Kee, Vet Hard, Zomerhitte, Mijn Vader is een Detective) leent zijn stem aan de slechte magiër Hieronymus. Jenny Arean (Keetje Tippel, In de Vlaamsche Pot, ’t Schaep met de 5 pooten) kruipt in de huid van de lieve, oude heks Surulunda. Hans Kesting (Minoes, Kees de jongen, Alles is Liefde, Spion van Oranje) brengt Serafim, de assistent van Hieronymus die omgetoverd is in een hond, tot leven. Siebe Schoneveld (Wit Licht) is Leon, het broertje van Lilly, terwijl Isa Hoes (GTST, All Stars, Rozengeur & Wodka Lime, Alibi) als de moeder van Lilly te horen is. Lisa, van Lisa, Amy en Shelley, kruipt in de huid van meisje Lilly. Ook Amy en Shelley zijn in kleinere rollen te horen. Lisa, Amy & Shelley, de drie zusjes die Nederland mochten vertegenwoordigen tijdens de Europese finales van het Junior Eurovisie Songfestival 2007, zingen de titelsong. Het nummer “Magie” is speciaal voor de film geschreven door Rick Vol en Peter de Wijn.

Met in de voornaamste rollen Alina Freund, Michael Mittermeier, Ingo Naujoks, Anja Kling en Pilar Bardem. Een Disney productie geproduceerd door Michael Coldewey, Martin Husmann, Corinna Mehner en Julia Steinweg.