Max & Laura & Henk & Willie

In deze low-budget film uit 1989 van Paul Ruven speelt Jenny Arean de voorzitster van de kunstcommissie.

Deze film is in zes en een halve dag opgenomen. Kosten: 66.000 gulden. De kosten konden alleen zo laag blijven dankzij de inzet en zuinigheid van de medewerkers (o.a. geen salarissen). Op de titelrol staat de vermelding: 'Deze film kwam tot stand zonder steun van de Nederlandse filmfondsen'.

Het verhaal

Max, een Amsterdamse apotheker, is niet helemaal tevreden met zijn LAT-relatie met Willie. Daarom heeft hij er sinds kort een platonische relatie naast, met de mooie arts Laura. Willie is nog niet helemaal los van Henk, een kunstschilder. Vooral als zij kwaad is en dat is hij regelmatig, vindt ze hem nog steeds erg aantrekkelijk.

Op een kwade dag wordt Laura door haar ex-vriend, die intussen een nieuwe vriendin heeft, op straat gezet. Ze staat met haar koffer bij Max voor de deur en blijft logeren. De volgende avond komt ze weer aanwaaien. Willie is toevallig bij Max en reageert agressief op het bezoek. Maar als Max op een matrasje in de apotheek ligt, hoort hij de twee vrouwen gieren van de pret, voornamelijk om hem.

Dan ontmoet Laura Henk en de twee vallen als een blok voor elkaar. Laura trekt bij Henk in, maar erg lang gaat dat niet goed. Ze pakt haar biezen en verhuist naar Willie's etage. Toch is het niet echt over met Henk, dus ook Henk trekt half en half bij Willie in. Dan houdt Willie het niet meer uit en deelt Max mee dat ze bij hem komt wonen. Max is niet gelukkig met dit voornemen, maar ook voor hem is er een oplossing: de woning van Henk.

De keurige Max treft het slecht: Henks atelier is een grote puinhoop. Gedreven gaat Max aan de slag en als hij de boel op orde heeft, geeft hij een feest. Bij die gelegenheid duikt Henk het bed in met de apothekersassistente, dus er zal snel weer een nieuwe woningruil moeten plaatsvinden.