Jenny Arean

Op haar veertiende ziet Jenny Arean een optreden van Wim Sonneveld en vanaf dat moment weet ze precies wat ze wil: het theater in. Als ze zeventien is doet ze auditie bij het ABC-cabaret van Wim Kan en zijn vrouw Corrie Vonk. Ze wordt aangenomen en verandert op aanraden van Corrie Vonk haar naam in Jenny Arean. In april 1960 maakte ze haar debuut bij dit gezelschap.

Begin jaren zeventig speelt ze de hoofdrol in de NCRV-serie "Het meisje met de blauwe hoed", wat haar doorbraak bij het grote publiek betekende. Ze speelt verder in tal van theaterproducties en werkt samen met onder anderen Robert Long, Dimitri Frenkel Frank, Frans Halsema, Adèle Bloemendaal, Joost Prinsen en Ischa Meyer. In 1985 heeft ze haar eerste en prijswinnende soloprogramma, "Gescheiden vrouw op oorlogspad". Daarna is ze bijna jaarlijks te zien op het toneel. Is het niet in een musical, dan wel in een theatershow.

Hoewel ze 2022 80 jaar is geworden is, is er van stilzitten geen sprake. Zo was ze in 2023 al te zien in de televisieserie "CAST", trad ze op 23 april op in "Podium Klassiek", was ze op 5 mei te zien tijdens het traditionele bevrijdingsconcert op de Amstel in Amsterdam en trad ze op in "Ramses 90", een hommage aan Ramses Shaffy in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.