Om te zoenen

Drie verhalen van schrijver Harmen van Straaten zijn verschen als luisterboek. Jenny Arean leest de verhalen voor en cabaretier Rutger de Bekker componeerde de liedjes die bij het luisterboek werden gemaakt.

Van Straaten maakte de prentenboeken ‘De liefste kusjes zijn voor jou’, ‘Ik heb van jou gedroomd vannacht’ en ‘Betoverd door jou’. Alle drie de verhalen verschenen op de cd ‘Om te zoenen’.

Van Straaten heeft als illustrator samengewerkt met onder anderen Carry Slee en Jacques Vriens. Zijn oom Gerard van Straaten illustreerde de bekende ‘De Kameleon’-boeken. Een andere oom, Peter van Straaten, is cartoonist bij Het Parool.

Kleindochter Jenny Arean luistert graag naar oma

Jente, de 3-jarige kleindochter van Jenny Arean, luistert graag naar de kinderboeken die haar oma heeft ingesproken. Dat vertelde Arean woensdag naar aanleiding van de release van 'Om te zoenen', een door de actrice ingesproken luisterboek met verhalen van Harmen van Straaten. "Ik luister er met mijn kleinkind naar onder het knippen en plakken", vertelde ze over het boekje 'Tim gaat op reis' van Van Straaten dat ze eerder insprak.

De 66-jarige Arean geniet van het inspreken van de kleuterboeken. "Het zijn leuke verhalen en het is extra leuk om te doen als je een kleinkind hebt." De boeken van Van Straaten vindt ze 'ontzettend leuk' om een stem te geven 'omdat er zo veel verschillende types inzitten, zoals een boze ijsbeer en een eigenwijze pinguïn'.

Haar kleindochter Jente vindt het inmiddels heel normaal dat ze de stem van haar oma met heel Nederland moet delen. Dat was wel even wennen. "Een tijd geleden hoorde ze mijn stem voor het eerste op de radio toen ze in de auto zat, en vroeg ze: is dat oma? Dat vond ze toen wel even gek."

Naast de cd 'Om te zoenen' is sinds woensdag ook een bundeling te koop van de drie prentenboeken 'De liefste kusjes zijn voor jou', 'Ik heb van jou gedroomd vannacht' en 'Betoverd door jou' van Van Straaten.

Bron: www.trouw.nl