Chicago

In 1975 was deze musical zijn tijd ver vooruit. Maar ook in 1996 was Chicago spraakmakend en actueel. De première-voorstellingen in New York, Londen, Sydney en in Wenen kregen lovende recencies. In de Verenigde Staten kreeg Chicago maar liefst zes Tony Awards!

Op 9 mei 1999 ging Chicago in Nederland in première. Pers en publiek waren laaiend enthousiast en de recensies waren lovend: ‘Chicago, de beste Musical van Nederland’, ‘Chicago om van te kwijlen’, ...

In de zomer gingen de voorstellingen van Chicago in Utrecht, ondanks de hittegolf, onverminderd door. Op 11 augustus 1999 was Chicago na 100 voorstellingen 90% volgeboekt geweest. Op 19 augustus kwam de live dubbel CD van de Nederlandse cast uit. Niemand minder dan Mr. Max Moszkovics reikte het eerste exemplaar uit aan de hoofdrolspelers.

Jenny Arean was sinds november 1999 samen met Marjolijn Touw te zien als de ijzersterke Mama Morton. Serge-Henri Valcke speelde de rol van Amos. In februari 2000 maakt Danny Rook zijn professionele musical debuut. Hij speelde enkele malen per week de rol van de gewiekste advocaat Billy Flynn.

Het verhaal

Chicago volgt het verhaal van twee vrouwen in deze wereld. De hoofdrollen van Roxie Hart en Velma Kelly worden vol humor, verleidelijk en cabaratesk vertolkt door Simone Kleinsma en Sophia Wezer. Roxie en Velma zijn door moord in de gevangenis beland en strijden ieder afzonderlijk voor hun vrijheid. De strijd is meedogenloos en geen middel wordt onbenut gelaten. Op de meest uiteenlopende manieren proberen zij de aandacht van de media en van de gehaaide advocaat Billy Flynn (afwissellend vertolkt door Tony Neef en Danny Rook) te trekken.

Om dit te bereiken deinzen de twee rivales nergens voor terug en spelen ze een gevaarlijk spel met elkaar. Een spel waarin macht, showbizz en passie de inzet is. Het mediacircus rond misdadigers is tegenwoordig actueler dan ooit. Veel journalisten trokken na de première dan ook de vergelijking met het proces van O.J. Simpson.

Rollen

Joop van den Ende TheaterproduktiesCast:Jenny Arean deelde sinds november 1999 de rol van Mama Morton samen met Marjolijn Touw. E.v.a

Credits

Producent: Joop van den Ende Theaterprodukties

Premièredatum

Première: 9 mei 1999 Beatrix Theater Utrecht
Laatste opvoering: 28 januari 2001 Beatrix Theater Utrecht
Aantal bezoekers: 700.000